Den här förklaringen må vara fåording men håll till godo! I mån av tid så skulle det kunna att dyka upp en mer utförlig beskrivning. Kanske. Möjligen. Men troligtvis inte alls.

Pekare är en blogg som listar läsvärda poster utan att ytterligare kommentera dem eller tillföra något eget material. Det subjektiva ligger helt och hållet i urvalet.

För den oinvigde kan nämnas att pekare och stjärna i kanten är anspelningar till C++ men det är  dubbelbottnat – stjärna i kanten var något man på skolbänkstiden fick när man hade skrivt bra.

För ytterligare en anknytning till att peka, nämnligen med hela handen, så avslutar jag på militärt manér. Slut. Frågor?

Tillägg. På många sätt påminner den här typen av pekbloggande om befintliga tjänster som Shared Items i Google Reader, StumbleUpon, eller kanske fram för allt del.icio.us men jag har aldrig fastnat för någon av dem. På många sätt vore det nog enklare att använda någon av dem men den lilla extra ansträngningen gör ändå att det här känns mer personligt. Ett mellanting mellan att skicka utdrag/länkar via epost/chat och att tagga via någon av tidigare nämnda tjänster.

Uppdatering. I och med att jag sakta men säkert börjat fatta tycke för tumblr och snarlika tjänster så har antalet poster hit dalat.

http://onasut.tumblr.com/

Vi får se hur det blir framöver.

Annonser

3 svar to “Förklaring”

 1. onasut Says:

  *Framtidens journalistik
  ”Förr hade journalisten tillgång till information och valde vad som skulle publiceras. Därmed gjordes ett urval, som läsarna var hänvisade till. Detsamma gäller i framtiden. Den framtid som redan är här, även om medierna inte riktigt i alla fall är där.”
  – Sofia, Same same but different

 2. Fredrik W Says:

  Pekare och * borde väl egentligen vara anspelningar till C (ansi-c?) om man ska vara riktigt petig 😉

 3. onasut Says:

  Med respekt för att du säkerligen har bättre koll än jag har vad gäller C/C++ men dereferensoperatorn * används mig veteligen under C++. Kan hålla med om att liknelsen är lite haltande. Utpekande poster på den här sidan returnerar ju inte hela andra posten utan bara några få korta rader för att skapa intresse för posten i fråga.

  http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/pointers.html

  ”Using a pointer we can directly access the value stored in the variable which it points to. To do this, we simply have to precede the pointer’s identifier with an asterisk (*), which acts as dereference operator and that can be literally translated to ”value pointed by”.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s