*Svensk politik ifrågasätts, både inom- och utomlands

Ifall det inte förståtts — det är alltså STOR skillnad på att tycka att ett uttryckssätt är fel ute, genom att uttrycka den åsikten själv, rent av offentligt, och att direkt försöka förhindra någon från att uttrycka sig. Det finns all anledning att peka på hyckleriet. Att be förespråkare för massavlyssning att dra åt helvete är ännu så länge inte förbjudet.

Belgien har anmält Sverige för Strasbourg-domstolen, skriver projO som dessutom tillhandahåller ett nyhetsklipp från belgisk tv, på orginalspråk. [..]

Henrik Persson har tillsammans med sin kamrat Mattias Hamberg producerat en skön låt om övervakning. Det är en “pastisch på 80-talets stjärnor-som-förenar-sig-för-välgörenhet-mode” säger de, och jag måste säga att de lyckats fantastiskt bra. Lyssna/ladda ner den här. Vore det inte välkommet om svenska artister kunde tänka sig att gå ihop och göra något dylikt, förresten, mot kontrollsamhället? Som av en händelse har JörgenL postat en favorit i repris som ju också lattjat med we-are-the-world-trenden och animerat ett gäng telefonavlyssnare. Zenon Protas låt som kom för något år sedan (tror jag?) Leave Me Alone har letat sig upp på tuben också.

– Emma, opassande

Annonser