*Fildelarjakt på fiskerimöte i EU

Kontentan är att EU-kommissionen är på god väg att binda Sverige och resten av EU vid ett avtal som kräver fullständigt extrema åtgärder för att jaga vanliga människor som fildelar, och stänga ner delar av infrastrukturen. Det avtalet kommer i så fall att leda till ett bindande EU-direktiv, som Sveriges riksdag måste omvandla till svensk lag vare sig de vill eller inte.

[..]

Det faktiska beslutet att styra Europa i riktning mot ett medlemskap i ACTA var taget helt av tjänstemän i Bryssel, bakom ryggen på både folkvalda politiker och medborgare. Det formella beslutet hade tagits av EU:s ministerråd för jordbruks- och fiskefrågor den 14 maj, kom riksdagens utredningstjänst fram till.

[..]

Beslutet togs som en så kallad “A-punkt”, vilket innebär att den inte diskuterades alls, utan bara klubbades igenom som en formalitet. Det finns ingen anledning att tro att någon av jordbruks- och fiskeministrarna som ingår i det ministerrådet hade en aning om vad de klubbade igenom, och det förväntar sig ingen heller.

[..]

Det handlar om en maktelit som har hamnat för långt bort från den demokratiska kontrollen, och som har upptäckt att de kan skita fullständigt i väljarna/medborgarna och köra sitt eget race. Och de har rätt i sak. Det finns inget sätt för medborgarna att komma åt dem.

– Christian Engström

Annonser